Date Log
Bản quyền (c) 2025 Tạp chí Khoa học Đại học Công Thương

Tác phẩm này được cấp phép theo Ghi nhận tác giả của Creative Commons Giấy phép quốc tế 4.0 .
EFFECTS OF CELLULASE ENZYME AND MICROWAVE ON POLYSACCHARIDE EXTRACTION FROM Enteromorpha sp. ALGAE
Corresponding Author(s) : Hoang Thi Ngoc Nhon
Tạp chí Khoa học Đại học Công Thương,
Vol. 25 No. S1 (ICA 2025)
Tóm tắt
This study focused on the extraction of polysaccharides (PS) from Enteromorpha using two methods: enzyme-assisted extraction (EAE) and microwave-assisted extraction (MAE). The findings determined that the optimal conditions for MAE were a microwave power of 420 W, an extraction time of 3 min, and a solid-to-liquid ratio of 1:20 w/v. For EAE, the best results were obtained with a solid-to-liquid ratio of 1:20 w/v, pH of 5.0, an extraction temperature of 50 °C, and an extraction time of 4h. The polysaccharide yields were 205.4 ± 0.64 mg/g dry matter for MAE and 147.9 ± 0.13 mg/g dry matter for EAE.
Từ khóa
Tải xuống trích dẫn
Kiểu Endnote/Zotero/Mendeley (RIS)BibTex